Overtocht.nl

Website herdesign

Zoek module

In de zoek module kan de gebruiker makkelijk realtime reis opties zien op basis van het ingevoerde land of haven.

Vele reizen mogelijk

Hier is duidelijk te zien hoeveel reizen de maatschappij aanbied.

Overtocht.nl is een website waar je overtochten kan boeken. Van Eemshaven tot Kristiansand, Of kiel naar Oslo. Tijdens mijn stage bij Leisureteam kreeg ik de solo opdracht om een herdesign te maken voor de website, die dan gemaakt zal worden door een webbouwer. De website was zeer verouderd en niet responsive op mobiele devices. Hierdoor moest er veel gebeuren om het een consistent gebruiker ervaring te creëren

 • Opdrachtgever

  Overtocht.nl

 • Jaar

  2022

Het proces begon natuurlijk bij het analyseren van de website en het in kaart brengen van de verschillende componenten en pagina’s. Overtocht.nl is namelijk een grote website met veel verschillende dynamische en statische pagina’s. De statische pagina’s waren gemakkelijk te ontwerpen.  Maar de dynamische pagina’s koste wat meer werk. Dit doordat de ene overtocht meer content heeft dan de andere overtocht. De ene overtocht heeft 10 reistijden, de andere 24… Dit veroorzaakte veel problemen in het design en ben ik vaak teruggegaan naar de tekentafel.  
Daarnaast stond conversie hoog op de prioriteiten lijst. Waardoor ik veel aan tafel heb gezeten met collega’s van Leadlogic. Hiervan heb ik veel verschillende dingen geleerd over hoe je meer conversie kan creëren door kleine aanpassingen te doen.

Vol trots

Ik ben heel erg dankbaar dat ik deze kans heb gekregen om de website van Overtocht.nl te herdesingen. Ik ben heel erg trots op wat ik heb mogen neerzetten. Ik kijk met veel plezier terug op het project. Op de meetingen, de leermomenten en de vele uren die ik hieraan heb besteed. En natuurlijk de koffie.

Marijn de Bruin

 • hello@marijndebruin.com

 • +31 6 36568386

 • Vlasland 20
  3833CN
  Leusden

  KVK: 77284755

Volg mij

© Made by myself with